Er zijn tijdens dit dieet vele varianten mogelijk:

Het Straight away 800 totaal programma is volledig maaltijd vervangend. Dit betekent dat je al je maaltijden vervangt en dat je verder niets anders meer mag eten. Hierbij is een groot voordeel dat je los bent van het bereiden van eten, je grenzen zijn helder, je hoeft geen calorieën te tellen en je laat je hele oude eetpatroon wat je tot nu toe hebt gehad los.
Voor veel mensen geeft dit duidelijkheid. Zie deze periode als een “reset” van je gewoonten en het opschonen van je lichaam. Je komt tijdens deze variant in milde ketose, het honger gevoel wordt onderdrukt en je valt optimaal af. Het is erg belangrijk dat je naast de Straight away producten minimaal 2,5 liter water verdeeld over de dag drinkt, dit voorkomt symptomen van uitdroging, slap gevoel, hoofdpijn, duizeligheid en obstipatie. Het water drinken is ook ter bevordering van het afvoeren van je afvalstoffen die tijdens het afbreken van je vetvoorraad vrijkomen.

Bij gezond afvallen is het heel belangrijk dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt, de basis van al de programma’s bestaan daarom uit maaltijden van Straight away. Hiermee ben je zeker dat je alle gezonde voedingsstoffen binnen krijgt die dagelijks nodig zijn.

  • Minder producten nemen betekent namelijk niet dat je sneller afvalt.
  • Wanneer je niet alle voorgeschreven maaltijden inneemt en dus niet alle noodzakelijke voedings- en bouwstoffen binnenkrijgt is dat schadelijk voor je lichaam en weerstand.
  • Na iedere drie weken wordt er een balansweek ingelast, je eet tijdens deze week naast je producten een gezonde lichte maaltijd van 300 kcal.

Andere varianten
Dan zijn er ook nog programma’s bij Straight away, die de maaltijd vervangers aanvullen met gezonde voeding, zoals een gezonde avondmaaltijd, maar ook eventueel fruit, zuivel, rauwkost of andere producten. Deze programma’s worden in overleg met jou samengesteld. Tijdens deze varianten krijg je meer calorieën, hiermee kun je zelf het tempo van afvallen beïnvloeden, het eindresultaat is echter hetzelfde, ook hiermee bereik je uiteindelijk jouw ideale streefgewicht.

Gebruik je bepaalde medicatie, heb je diabetes Type I of II, of sport je intensief, dan kiezen we samen voor één van deze programma’s. Ook mensen met een traag werkende schildklier hebben geweldige resultaten met het Straight away dieet en voelen zich snel fitter dan voorheen.

De eerste dagen zijn over het algemeen het moeilijkst. Je lichaam moet aan de hele situatie wennen, je krijgt immers andere voeding binnen. Je kunt in de eerste dagen klachten krijgen van hoofdpijn, lichte duizeligheid, misselijkheid, hongergevoel en lekker chagrijnig zijn. Dit is geheel normaal, het hoort er allemaal bij!

 

Straight away heeft ook een drink mix, een groente bouillon en een mix a mousse in haar assortiment. Door de drink mix toe te voegen aan het water, gaat het waterdrinken makkelijker dan je denkt, de bouillon is voor een moeilijk moment op de dag en met de mix a mousse maak je van je shake een pudding.