Verhaal van Anna

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik bezig met diëten. Van diëtisten, tot verschillende afval boeken, ik heb ze allemaal gehad. Dit ging dan een tijdje goed totdat ik weer terug viel in mij oude gewoonten en leefpatroon. En na 2 zwangerschappen was het hek helemaal van de dam met de kilo's.

Voor de zwangerschappen heb ik een keer eerder een programma van Straight away gevolgd, dus januari j.l. stapte ik weer bij Maaike door de deur. Deze keer niet alleen, maar samen met een goede vriendin die ook wat kilo's kwijt wilde. Samen afvallen maakt het een stukje makkelijker.

Maaike wist dat ik moeder was geworden en dat ik graag wilde dat mijn dochters niet teveel mee kregen van mijn traject. Ik wil(de) graag het goede voorbeeld geven. Daarom heb ik samen met Maaike een op maat gemaakt schema opgesteld die heel fijn te volgen was. Mijn schema bestond uit 2 maaltijd vervangers per dag, at mijn boterham met de kinderen en in de avond een warme maaltijd.

Dit programma is mij super goed bevallen. Heb eindelijk mijn doel bereikt! Maaike bleef tijdens mijn traject de stok achter de deur die ik nodig had. We appen nog regelmatig over hoe het gaat en voor advies staat bij haar altijd de deur open. Nu een aantal maanden verder, ben ik nog steeds stabiel in mijn gewicht.

 

 

Verhaal Margreet Smit

Al een enige tijd nam ik mij voor om te gaan afvallen, vond mezelf er helemaal niet meer goed uitzien. Als ik voor de spiegel stond of mezelf op een foto zag was ik echt niet blij met wat ik daar zag. Mijn kleding kocht ik steeds een maatje groter, dacht dan dat dat niet zou gaan opvallen. Mede door mijn chronische ziekte, werd ik steeds sneller moe bij alles wat ik deed. Er moest wat gaan gebeuren, maar ja.. stelde dit steeds weer uit.

Tot ik begin 2017 een goede vriendin tegen kwam die er slank uitzag, ik kende haar wat steviger, dus was heel nieuwsgierig hoe ze dit voor elkaar had gekregen. Vroeg haar direct het telefoonnummer en maakte een afspraak voor een kennismakingsgesprek, zo kwam ik terecht bij Maaike van Maerlife in Emmeloord! Ik had er nog nooit van gehoord, maar was erg snel enthousiast. Maerlife werkt met maaltijd vervangers van Straight away, welke koolhydraat arm zijn. Elk zakje bevat genoeg voedingsstoffen en vitamines voor een hele maaltijd. De één op één behandeling sprak mij heel erg aan, we hebben samen een plan gemaakt en ben meteen van start gegaan. 3 maaltijdvervangers en een lichte warme maaltijd op een dag. Het is even wennen omdat brood, aardappelen e.d. tijdelijk niet worden gebruikt en moest minstens 2,5 L water op een dag gaan drinken. Maar daar wen je al snel aan. Als je creatief gebruik gaat maken van wat je wel mag hebben en je ziet je gewicht per week omlaag gaan, dan werkt dit erg stimulerend! Het resultaat is echt HEERLIJK!!!

Maaike maakt foto’s voor, tijdens en na het programma, dit stimuleert ook. Ik kreeg heerlijke recepten zodat ik elke avond wel wat lekkers op tafel kon zetten. Uiteindelijk ben ik ruim 22 kg afgevallen en dat ging vrij soepel.

Wist ik dit maar eerder! Ik ben 54 jaar en dacht als ik het nu niet doe dan komt het er niet meer van. Ik kan het iedereen aanraden. Ik voel me veel energieker, loop veel makkelijker, krijg verschillende complimenten, kan makkelijker leuke kleding kopen, dit is erg goed voor je zelfvertrouwen.

Dus mensen, mocht je hier toch ook aan denken, “IK ZEG DOEN”!!! Heel veel SUCCES!!!

Margreet Smit

Succes verhaal Margreet Smit

Verhaal Tineke Tulp

In november 2015 heb ik het besluit genomen om wat aan mijn lichaam te gaan doen omdat ik lichamelijke klachten kreeg. Na op verschillende sites te hebben gekeken, ben ik bij Maerlife in Emmeloord terecht gekomen. Bij de intake woog ik boven de 100 kg. Poeh, viel dat even tegen. Maar gelijk gestart met een programma van Straight away,( 3 maaltijdvervangers en een lichte warme maaltijd). Ik heb onregelmatige diensten en moest dus wel even kijken hoe ik de dag/nacht ritme in zou gaan vullen zonder honger te hebben. Na de eerste 11 dagen was ik 3,5 kg afgevallen, dit stimuleerde enorm om door te gaan. Na elke consult voelde ik mij super.

Naar een paar maanden zijn we langzaam weer begonnen naar de opbouw van gewone voeding. In totaal ben ik 25 kg afgevallen, vetpercentage is 12% gedaald en mijn bloeddruk was weer normaal. Ik heb mij ondertussen een nieuwe leefstijl aangeleerd, en dat terwijl ik onregelmatig werk.Ik voel me veel beter, klachten zijn verdwenen en ik kan weer de leuke kleding aan. Nog steeds kom ik ongeveer 1 maal per maand bij Maaike voor de nacontrole, hiermee houd ik het prima op gewicht.

Verhaal  Jacqueline v/d Wetering

Mijn naam is Jacqueline en ik ben 46 lentes jong. Op 12 februari '16 kwam ik voor het eerst met 2 collega's bij Maaike voor informatie over het Straight away dieet. Ik moest in die tijd niet alleen mijn overtollige lichaamsgewicht meedragen, maar ook een zware rugzak aan verdriet. In nog geen 3 jaar tijd verloor ik mijn beide ouders en mijn man (47). En ik bleef achter met 3 kinderen (toen 19,16 en 11), die ook hun zorg en aandacht op eisten. Dit zorgde ervoor dat mijn leven in een ware tsunami terecht was gekomen, waarbij eten een grote rol speelde. Bij elke emotie die ik voelde stopte ik wat in mijn mond, waardoor ik een behoorlijke overgewicht ontwikkelde. De noodklok werd geluid en gelukkig kwam daar Maaike op mijn pad. In het begin stond ik best wel sceptisch tegenover dit dieet. Repen en shakes waren niet echt mijn ding. Maar ik zag bij een andere collega het resultaat. Dit wou ik ook, al was er een stemmetje in mijn achterhoofd die me zei dat het toch niet ging lukken.

Nu zijn we 8 maanden en -31 kg verder!!! En ik ben mijn producten nog lang niet zat, ze zijn overheerlijk. Vooral de choco loco-reep is mij heilig. Zoals mijn lichaam is afgevallen, zo is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Altijd als ik bij Maaike kom heeft ze niet alleen aandacht voor mijn lichaam en gewicht, maar vooral ook voor mijn geestelijke gesteldheid. Ze kijkt verder dan alles wat ik in mijn mond stop. Het diëten gaat ook samen met anders en bewuster denken..... Het is fijn als je even je emoties kunt laten gaan en dan ook nog begrepen word. Mijn rouwproces is nog lang niet ten einde, maar door het Straight away dieet wel een stuk dragelijker geworden. Ik voel dat ik veel sterker in het leven sta. En doordat ik nu bewust eet  ben ik veel zuiniger op mijn lichaam geworden. Ik besef heel goed dat ik het niet alleen voor mijzelf doe, maar ook voor mijn kinderen. Zij hebben tenslotte alleen hun moeder nog en daar willen ze natuurlijk nog heel wat jaartjes van genieten.

Ik ben super trots op Maaike en mijn 2 collega's ( zelf ook de nodige kilo's afgevallen), samen hebben we dit hele proces doorstaan en hebben heel veel steun aan elkaar gehad. Ooit zij iemand tegen mij:"Vraag God niet om lichtere lasten, maar om sterkere vleugels!" Maaike is één van die sterkere vleugels.

Succesverhalen-Jacqueline v/d Wetering

Verhaal Jorg Veenbaas

Verrassend al die energie!

Mijn naam is Jorg Veenbaas, 34 jaar en ik woon in Emmeloord. Mede dankzij Maaike van Maerlife ben ik het afgelopen half jaar bijna 40 kilo afgevallen.

Begin Januari 2015 was ik helemaal klaar met mijn overgewicht en er mentaal klaar voor om weer op een gezond gewicht te komen. Via een kennis die al goede ervaringen met Maerlife had ben ik vervolgens bij Maaike terecht gekomen.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar met de enthousiaste hulp werd het een stuk eenvoudiger. Consequent vol blijven houden en geduld hebben, dat is de truc. natuurlijk is het de eerste weken zwaar. Je lichaam moet wennen aan het programma, maar toen ik na die eerste week meteen al resultaat op de weegschaal zag werd het een stuk makkelijker. Nu na een half jaar is het een gewoonte geworden om gezond te eten en voldoende te bewegen. Ik blijf mooi op gewicht en hou dat ook goed in de gaten.

Wat mij vooral heeft verrast is de hoeveelheid energie die je (terug) krijgt. Met dat de kilo's er afgaan krijg je zoveel meer zin om dingen te gaan ondernemen.

Als je de wil hebt om af te vallen is Straight Away een heel mooi en praktisch programma om dat mee te doen. De producten zijn divers en makkelijk klaar te maken.

Een grote meerwaarde van het Straight Away programma is wat mij betreft de wekelijkse begeleiding. Maaike hield mij op een prettige manier de spreekwoordelijke spiegel voor en gaf praktische en nuttige tips. Voordeel daarbij is dat Maaike zelf in het verleden is afgevallen en dus 'ervaringsdeskundige'is en de valkuilen kent.

Succesverhalen-Jorg

Verhaal Grietje Hosper

Ik voel me meer waard!

Ik ben Grietje Hosper, 23 jaar en ben al jaren aan de "stevige" kant. Na de zomer van 2013 was ik er helemaal klaar mee! Ik ben toen zelf aan het worstelen gegaan met mijn overtollige kilo's door meer te gaan sporten en te gaan letten op wat ik at en dronk, maar in december had ik nog geen resutaat geboekt. Nog altijd stond ik in kledingwinkels depressief te zijn over mijn rolletjes en kledingmaat.

Op mijn werk zijn 2 collega's die bij Maaike het Straight Away programma hebben gevolgd met goed resultaat. Dus 2014 moest voor mij een jaar worden met nieuwe kansen! Op 10 januari ben ik gestart met het programma, eerst 3 weken voluit met het 800 totaal programma, daarna het 900 programma, omdat de warme maaltijd me wel erg goed beviel in de balansweek. Tijdens het programma ben ik lekker blijven sporten, ben nu 3 keer in de week in de sportschool te vinden. Iedere week had ik weer zin om naar Maaike te gaan om te kijken wat er aan resultaat behaald was. Het ging sneller dan ik ooit had durven dromen. Na al die pogingen die ik zelf had gedaan durfde ik er bijna niet meer in te geloven dat ik ooit nog weer een maatje kleiner zou kunnen dragen.

Nu ik mijn overtollige kilo's kwijt ben voel ik mij ook veel zekerder. Ik durfde me niet te laten zien of horen omdat ik mij schaamde en mezelf niet goed genoeg voelde door mijn uitelijk. Ik voel me nu echt meer waard! Iedereen om me heen geeft complimenten en zeggen dat ik er goed uit zie, dat straal ik nu ook uit. De zomer van 2014 wordt voor mij een "top zomer". De zogenoemde kers op de taart is dat ik me in bikini ga laten zien.

Echt top hoe Maaike je steunt! "Die stok achter de deur" had ik nodig, heb niet 1 maal een poging gedaan om iets te nemen wat niet in het dieet paste. ik ben trots en blij dat ik dit heb gedaan. Heb natuurlijk wel lastig momenten gehad, vooral in het weekend, maar ik ben sterk geworden! Ik weet dat ik hier in de toekomst verder mee kan, "want die kilo's die ik kwijt ben wil ik echt nooit weer terug"  Maaike super bedankt.

Succesverhalen-Grietje Hosper

Verhaal Erika Havelaar

Een uitdaging om vol te gaan houden!

Een vriendin van mij was al enige tijd bezig met het Straight Away programma. En met resultaat, de kilo's gingen er zichtbaar af, ze zag er gezond uit en het was volgens haar goed vol te houden. Dat wilde ik ook! Al helemaal toen ik tijdens een middagje shoppen in een pashokje stond om een broek te passen die niet echt dicht wilde. Gelijk heb ik vanuit de paskamer mijn vriendin een berichtje gestuurd en gevraagd om de contactgegevens van Maerlife. Die dag daarop heb ik direct contact opgenomen met Maaike en een afspraak gepland. Na het kennismakingsgesprek was ik direct erg enthousiast over het programma en besloot per 1 oktober 2013 hiermee te starten.

De eerste weken waren erg goed vol te houden, had gedacht dat ik gedurende de dag veelal last zou hebben van een hongerig en futloos gevoel, maar het was juist het tegenovergestelde, ik had energie voor 10.

Het assortiment van de Straight Away producten was ruim, dus ik wisselde veelal met de producten, zodat het niet eentonig zou worden. En ja, het werkte direct!!! Ik viel per week tussen de 1 tot 2 kilo af, dit was voor mij ook de stimulans om het vol te houden. Nou, dit is gelukt, rond half januari 2014 was ik 17 kilo lichter, dit was zelfs meer dan dat ik in mijn hoofd had. Ik ben nu bijna 4 maanden weer "gewoon" aan het eten. Ik houd online in een eetdagboek bij wat ik eet en drink, sta eens per week op de weegschaal om mijn gewicht in de gaten te houden.

Ik ben nu bewuster bezig met voeding en "ben koken zelfs veel leuker gaan vinden". Ik ben super trots op mezelf dat ik dit resultaat heb bereikt, dit mede namens Maaike.

De nieuwe uitdaging blijft om het ook vol te houden, maar daarentegen zijn er genoeg uitdagingen in het leven......

Succesverhalen-Erica Havelaar

 

Verhaal Dieuwke Stiemsma

Was ik maar eerder begonnen....

Na een tip van een kennis heb ik de moed verzameld om weer te gaan lijnen. Na een leuke mailwisseling met Maaike was de eerste afspraak gemaakt op 17 juni 2013.

Na veel pogingen met andere diëten was ik toch wel bang dat ook dit niet ging werken. Tijdens het intakegesprek moest ik op de weegschaal, ik wist dat ik gegroeid was, maar dit was voor mij toch wel even schrikken 80,6 kg. In de eerste instantie had ik mij voorgenomen 10 kg af te vallen en met dit idee en de eerste shakes ging ik naar huis. Ik kan me de eerste avond nog wel herinneren, wat een heerlijke pizza reclame op tv, toch wel even een lastig moment, maar ook het besef dat dit voorlopig even niet voor mij bestemd zou zijn.

Na de eerste weken was ik al wat kilo's kwijt en toen moest ik nog even een kleine hindernis nemen, 12 dagen op vakantie in een all inclusieve hotel. Maaike  zei nog tegen me dat ze ontzettend trots op me zou zijn als ik na die 2 weken 2 kilo zou zijn afgevallen. Ik geef toe, het was lastig om tijdens mijn vakantie me aan het dieet te houden. Maar ik had A gezegd, nu ook B. Grappig was dat de korte broek die ik voor de vakantie had gekocht, me tijdens de vakantie al ruim begon te zitten. Dat gaf weer moed! Het wegen na de vakantie was spannend, was ik daadwerkelijk 2 kg afgevallen? 1,9kg was het geweldige resultaat!!

Eind augustus was ik mijn 10 kg kwijt! Geweldig! Wat was ik trots op mezelf! In overleg met Maaike besloten om nog even door te gaan om qua BMI juist te zitten, ik zat nu zo in het proces van afvallen, dat dit eigenlijk geen moeite meer voor me was. Het eind resultaat is nu 19,5 kg lichter en een daling van 11,9% aan vetpercentage.

Mijn eetgewoontes zijn veranderd, ik eet nu veel gezonder en gevarieerder. Langs deze weg wil ik Maaike ontzettend bedanken voor de professionele begeleiding, zonder haar steun was ik zover niet gekomen. Ik blijf nog even onder nabegeleiding, ik weet dat ik straks op eigen kracht, met gezond eten door kan gaan.

Ik heb eigenlijk maar van één ding spijt, was ik maar eerder begonnen.....

Succesverhalen-Dieuwke

Verhaal Ineke Doorn

Een droom die uitkomt....!

Sinds mijn pubertijd worstel ik met overgewicht. Op mijn zestiende begon ik onder begeleiding van een diëtiste aan mijn eerste lijnpoging, daar bleef het niet bij. Steeds was er weer een nieuw dieet dat ik probeerde: Montignac, brooddieet, Sonja, Dr. Frank, ik ken ze allemaal en al mijn inspanningen liepen op niets uit, integendeel: door het jojo-effect werd ik steeds zwaarder, de berg steeds hoger en de droom over een gezond gewicht steeds onwaarschijnlijker. Uiteindelijk was ik de wanhoop nabij.

Op een dag las ik de advertentie over Maerlife in Emmeloord. Het sprak me aan, maar toch moest ik nog heel wat overwinnen voordat ik contact met Maaike opnam. Gelukkig voelde ik me tijdens mijn eerste afspraak meteen op m'n gemak en zo begon ik in september 2012 vol goede moed aan het programma van Straight Away. Al snel vlogen de kilo's eraf, maar ik was nog niet overtuigd. Zo ging het bij al die andere diëten immers ook? Daar stopte op een bepaald moment  mijn gewichtsvelies altijd. Even leek het erop dat het hier ook zou gaan stagneren, maar door de goede adviezen, de peptalken en de steun die Maaike mij gaf, kwam ik door de moeilijk momenten heen en is er nu (april 2013) 55 kilo minder Ineke.

Ik ben ontzettend blij, mijn droom is uitgekomen en ga nu met een gezond gewicht verder!

Succesverhalen-Ineke Doorn

Verhaal Marianne

Nooit weer overgewicht voor mij!!!!!

Ik ben Marianne, 34 jaar en heb nooit last gehad van overgewicht, maar tijdens mijn laatste zwangerschap in 2011 kwam er zo'n 30 kilo bij die ik er niet meer af kreeg, ook kreeg ik tijdens deze periode de diagnose reuma. Door mijn overgewicht kreeg ik allerlei klachten die ik nog eerder had gehad. Ik moest starten met hormoominjecties, die was al helemaal niet bevorderlijk voor mij gewicht. Ik voelde mij hierdoor steeds ellendiger, voelde me een worst, er moest iets gebeuren!! Toen kwam mijn man via zijn werk met de naam Straight Away thuis en heb ik direct een afspraak gemaakt met Maaike van Maerlife.

In mei 2012 ben ik begonnen met het dieet en 8 weken later woog ik al 18 kilo minder, voelde mij een stuk beter en fitter. Kreeg goede adviezen en hulp echt super! Ze was er voor mij op de moeilijke momenten, als ik het even niet zag zitten, stuurde ik een smsje en dan belde ze me. Het eind resultaat is dat ik nu ruim 30 kilo lichter ben. Houd nog altijd goed bij wat en hoeveel ik eet. Het hele eetpatroon is omgegaan, de knop is om!!! Dankzij Maaike en dankzij Straight Away!

Succesverhalen-Marianne Diender

Mijn succes verhaal

Eindelijk iets gevonden dat bij mij past!!!!

Net als heel veel mensen sta ik ook bekend met het alles zeggende jojo-effect. Weer een lijn poging, je houdt het even op peil, dan kruipt langzamerhand de sleur er weer in, komen de kilo's er weer bij en je steekt weer je kop in het zand. Met als gevolg dat je "weer" niet lekker in je vel zit, je "weer" last krijgt van lichaamsklachten.

Via een collega hoorde ik over dit dieet en zag wat voor verbluffend resultaat dit bij haar had. Ik had alles al eens geprobeerd, dus zag er wel tegenop om weer met iets nieuws te beginnen. November 2010 heb ik de stoute schoenen maar weer aangetrokken en ben opnieuw de strijd tegen de kilo's aan gegaan. Ook ik ben iemand die de "spreekwoordelijk stok achter de deur" nodig heeft, door de wekelijkse controles en de goede begeleiding, was ik vrij snel weer van mijn overtollige kilo's verlost. "maar dan ben je er nog niet, dan begint het pas" het in stand houden van een normaal en gezond gewicht. Dit is me wonderbaarlijk goed gelukt. Voor het eerst kan ik zeggen, dat ik niet meer gefixeerd ben op eten. Ik heb nu een gezond en regelmatig eetpatroon en kan het hiermee geweldig op peil houden.

Voor mij is er een hele mooie wending in dit hele verhaal gekomen. Per september 2011 ben ik als gewichtscoach aan de slag gegaan.

Januari 2013 heb ik mijn eigen bedrijf "MAERLIFE" in Emmeloord geopend.

Mijn goede ervaringen wil ik graag op anderen overbrengen, hen helpen met het afvallen, maar nog belangrijker is " het helpen opbouwen van een gezond en evenwichtig eetpatroon".

Dus voor ieder die ook aan het dieet denkt: "niet denken, maar doen" wat heb je nog te verliezen? Dus wie weet, zien we elkaar en kan ik je wellicht helpen om ook jouw doel te bereiken!

Maaike Zwier

Succesverhalen-Maaike Zwier